2013-03-29 | 05:11:00

Uppdatering

De senaste dagarna har jag inte gjort något annat än att jobba. Så det har inte funnits något nytt och roligt att skriva om. Träffade dock mina vänner på Starbucks igårkväll och imorgon ska vi träffas igen. Har även varit ute på jakt efter födelsedagspresenter. Nu är klockan 00:11 fredagen den 29:e mars och jag måste dunsta i säng! Och jag lovar att det efter imorgon kommer komma upp fler och roligare inlägg. C'ya!
 
 
 
 
 
 
 
 

2013-03-26 | 02:00:53

Söndag Måndag

Söndag:
Jag och Laureline åkte in till Washington D.C. för att kika runt lite på alla monument som finns där (som man alltid ser på film), bland andra "Lincoln Memorial". Alla de andra tjejerna skulle på en cirkus som de köpt biljetter till långt innan både jag och Laureline kom till USA. Men när jag och Laureline sitter på metron in till D.C. så ringer en av våra vänner och säger att det finns två biljetter som en annan tjej (ingen vi känner) inte kunde utnyttja så om vi ville så fick vi dessa och då gå gratis!. Så det gjorde vi. Och det var en helt fantastisk föreställning i en väldigt stor arena. Efter cirkusen åkte vi alla in till Annapolis och åt middag på "TGI Fridays" och åkte sen hem. 
 
Måndag:
Idag snöade det faktiskt här i Annapolis, otroligt blöt kramsnö, men ändå. Lite ovanligt för årstiden här då de knappast har snö under vintern. Men såklart var ju skolorna stängda för snö är ju lika med jordens undergång här. De har inga resurser här när det gäller snö. Så idag var jag och lilleman tillsammans hela dagen och hittade på en massa skoj. Lilleman hade igår fått ett nytt lego set av sin pappa så det byggde vi ihop. Sedan passade vi också på att gå ut i snön och bygga en snögubbe. Efter det gick vi in och njöt av lite varm choklad medan vi kollade några avsnitt av Simpsons och gick sedan upp till köket för att måla lite. Efter det lagade vi mat och min värdpappa kom hem (min värdmamma är i Boston, hon reser mycket inom arbetet).
 
Och som vanligt följer bilder!
 
Här är Lincoln Mermorial i D.C. Om man tittar noga kan man se Abraham Lincolns vänstra knä.

Här är en bild på mannen själv. Det tråkiga var att man inte fick röra vid statyen men man fick komma väldigt nära.
 
En bild på elefanterna på cirkusen. Det var otroligt svårt att få en bra bild då vi satt så himla långt upp i arenan
 
Här kan man se lite bättre hur långt ifrån vi var om man jämför med förra bilden. 
 
Lego setet som Lilleman fick var av spindelmannen.
 
En bild jag tog på legogubben som ska föreställa Peter Parkers chef.
 
Och så får vi ju inte glömma snögubben "Sven" som nu 7 timmar senare är halvt nersmält bredvid uppfarten.

2013-03-24 | 04:18:00

Fredag Lördag

Igår ( fredag ) så lämnade jag lilleman i skolan och hämtade honom när skolan var slut. När mina värdföräldrar kom hem, stack jag och mina vänner iväg till biografen för att se filmen "The Call". En helt fantastisk thriller. När filmen var slut gick vi över till Cheesecake factory och drack varsin smoothie.
 
Idag ( lördag) spenderade jag en stor del av dagen hemma. KL 16.30 träffade jag mina vänner på Starbucks där jag drack en smoothie och åt en "cakepop" , det är som en klubba fast en liten kakbit inuti. Efter det drog vi till en restaurang som heter "Buffalo Wild Wings" , en typisk amerikansk sportrestaurang där man bäställer saker som kycklingvingar, hamburgare, coleslaw, lökringar och så vidare och samtidigt kollar på sport, men såklart flera olika sporter på 10 olika TV-skärmar ( allt ska vara stort och i massor här ). När vi var klara med middagen åkte vi och åt Frozen Yoghurt som dessert och sedan åkte vi hem och här sitter jag nu.
 
För er som läser och som kan modedesigners så hittade jag ett litet fynd idag av designern Michael Kors. Jag hittade en skjorta som från början kostade $100 men jag betalade bara $10, alltså ca 70kr. Den var alltså på 90% rea, amazing!
 
Här kommer lite bilder från dagarna:
 
                     

1. Min Tropical smoothie från Cheesecake Factory. 2. Min mangosmoothie från Starbucks.
 
 Min Cake pop från Starbucks - "Salted Chocolate and Caramel Cacke Pop"
 
Caroline, Megan och Esra på Buffalo Wild Wings
 
Jag och Laureline på Buffalo Wild Wings
 
På det stället vi åt frozen yoghurt fick man idag en gratis våffla, mums!

2013-03-22 | 02:06:00

Äntligen

Nu när jag har varit i USA tillräckligt länge, innebär det att jag kan få mitt amerikanska personnummer. Vilket i sin tur också innebär att jag kan öppna ett amerikanskt bankonto och få ett kontokort och det i sin turleder till att jag kan skaffa ett medlemskap på ett gym, äntligen. Så idag var jag tvungen att köpa träningskläder då jag inte tog med mina gamla från Sverige. Som allt annat här i USA så är det billigt men att det kunde vara så här billigt det trodde jag aldrig. Jag fick en sportbehå, två träningströjor och ett par yogabyxor (av bra kvalitet) för bara $38, vilket motsvarar ungefär 250 :- , det får man inte ens en sportbehå för hemma, av samma kvalitet! 
 
 
Helt fantastiskt att det kan vara så mycket billigare
 
 
 
 
 
 
 
 

2013-03-21 | 00:01:20

Mac n' Cheese

Idag var ännu en helt vanlig dag förutom att jag åkte till ett kontor för att få mitt amerikanska personnummer som kommer komma på posten på lördag. Ooooch jag prövade för första gången maträtten "Mac n' Cheese" , inte direkt en hit måste jag säga för min del. Ett kort inlägg men det finns inget mer roligt i min vardag för denna dag. Tudilu!
 
"Mac n' Cheese"
 
Efter förfrågan kommer en bild på min värdfamiljs hund. Rocky.
 
 

2013-03-20 | 05:11:49

En helt vanlig dag

Idag har jag inte gjort något speciellt över huvud taget. Jag lämnade lilleman vid skolan, åkte hem och åt frukost, städade mitt rum, åkte till Starbucks och köpte isté och sedan hämtade jag lilleman. Vi åkte sedan tillsammans till Target (en butik som har det mesta) och köpte lite papper och sudd och diverse saker för att rita med. Sedan åt vi middag och sen var dagen över. Förutom att jag träffade Caroline en stund på kvällen men vi satt bara och pratade. 
 
Imorgon däremot ska jag iväg och fixa mitt amerikanska personnummer och även ett bankkonto samt kort hos Bank of Amerika. Underbart ska det bli att få det gjort.
 
Jag tog inte en enda bild idag så istället bjuder jag väl på dessa: 
 
En bild på min familjs hund, Skaitla, innan hon precis nös
 
Min fina misse, Sputniq
 
Och ja, Sputniqs tass

2013-03-19 | 04:14:55

St. Patrick's Day

Denna helg har jag varit ute på vift med mina vänner. I Lördags träffades vi för att äta lunch. Det var jag, Tyskarna Caroline och Luise samt Franska Laureline. Vi åt på ett ställe som heter  "California Pizza Kitchen" och ligger inne i det stora köpcentret. En restaurang som, trots namnet, serverar mycket mer än bara pizza. 
 
Efter lunchen gick vi och kikade lite inne i köpcentrumet och sen åkte vi runt i Annapolis till olika butiker. Jag köpte ingenting men mina vänner hittade väl lite smått och gott. Sedan är det ju också så att i söndags firade USA "St. Patrick's Day" vilket är en dag då man i princip firar USAs alla irländare. Egentligen är firandet en ursäkt för att få dricka alkohol. Det är samma stämning som om det vore valborgsmässoafton i Sverige. Ingen vet vad man firar men många ser det som en ursäkt att bli berusad, en "booze holiday" som de kallar det här. I alla fall, efter shoppingen åkte vi till en butik där allt kostar en dollar och vi köpte lite utsmyckning inför St. Patrick's Day. 
 
Sedan var det så att vi alla skulle sova över hemma hos mig så först och främst böjade vi åka runt till alla för att lämna av deras bilar och för att de skulle packa sovkläder och allt sådant. Detta tog ungefär 2 timmar i och med att alla bor så långt isär. Men men, till slut satt vi alla i min bil på väg hem till mig. Väl hemma hade mina värdföräldrar (snälla som de är) gjort i ordning snacks och dricka åt oss, så vi kröp ner i soffan och tittade på en film innan vi gick och la oss. Lilleman sov hos farmor och farfar denna natt. 
 
När vi vaknade söndag morgon gick vi upp (jag bor i källaren) och där stod min värdpappa och gjorde en stor amerikansk frukost åt oss alla med pannkakor, bacon, korv, ägg, kaffe, te och juice. Lilleman skjutsades hem av min värdpappas moster och de båda åt frukost med oss så vi var totalt 8 pers till frukost, det var mysigt!
 
När frukosten var avklarade gjorde vi oss alla tjejer iordning och begav oss mot metro-stationen. Vi skulle nämligen in till Washington D.C. för att kolla på paraden de hade under St Patrick's Day. När paraden var över gick vi runt i DC och besökte ett av alla gratis museum. Sedan skjutsade jag hem alla och åkte sedan hem till mig och var hemma vid  20-tiden. Åt middag och hoppade i säng.
 
Idag ( måndag) var lilleman tillbaka i skolan. Under förmiddagen hade vi au pairer möte med vår LCC. Sedan hämtade jag lilleman och vi åkte hem och målade tills föräldrarna kom hem.
 
Väldigt mycket text i detta inlägg, sorry!. Kompenserar med bilder!!!
 
Tjerna gör sig iordning
 
Den coola metro-stationen i DC
 
Laureline i hela sin utstyrsel med Washington memorial i bakgrunden
 
Ska föreställa en irländsk sagofigur, den med kitteln full med guldmynt ni vet
 
En man som slog på stort med grönt afro
 
Dekoration på en av bilarna i paraden
 

Några tjejer i paraden som dansar den irländska dansen
 
En väldigt fin fågel (tycker jag) utan för museumet
 
Fina Caroline utanför "Capitol Building"
 
Foto taget från Capitol building med utsikt över Washington memorial och Lincoln mermorial,även kallat "The Mall"
 
Alla vi tjejer utanför Capitol building

2013-03-16 | 04:36:28

Freeeedag

Idag (fredag) var lillemans sista lovdag inför helgen, vilket även innebär min sista heldag på ett tag och att lilleman börjar skolan igen på måndag. Vaknade idag upp med världens huvudvärk och den höll i sig ända till kl 16-17, alltså hela dagen. 
 
Jag och lilleman pysslade mycket idag då jag (på grund av huvudvärken) inte kunde vara så superaktiv. Vi gjorde loppor, målade och satte även ihop ett legoset som Lilleman fått av min värdpappas kompis, John, som är på besök. 
 
När mina värdföräldrar kom hem så fräschade jag upp mig och åkte till Edgewater för att hämta upp min tyska vännina Luise för vi skulle möta de andra tjejerna vid en Sushirestaurang i Downtown Annapolis. En av mina vänner, Megan, hade sin pojkvän över från Holland nu under en vecka och vi åt middag med dem ikväll. Vi hade det jätte trevligt och jag kom hem vid 22-tiden. Nu ska jag krypa ner i min säng och lyssna lite på musik. Tjolahopp Tjolahej!
 
 
En bild jag tog när vi byggde ihop legot.
 
Lilleman som håller i en av figurerna.
 

2013-03-14 | 05:50:59

Picknick

Idag försökte jag och lilleman oss på att ha picknick ute i en lekpark nära till där vi bor. Det blev dock inte som planerat då vi var de enda där och det blåste, solen sken men det blev kallt ändå. Så det slutade med att vi åkte hem och hade picknick hemma på verandan istället. Efter det så var det dags för lilleman att städa sitt rum och sedan lagade vi middag och åt tillsammans med mina värdföräldrar. Imorgon (Torsdag) ska lilleman vara hemma hos farmor och farfar hela dagen och kommer hem först imorgon kväll. 
 
Min lunch
 
Dricker barndryck, mums!

2013-03-13 | 23:57:20

På väg hem

Mitt paket har äntligen lämnat USA genom Chicago och påbörjat en lång resa över Atlanten på väg hem till Sverige!! 
 
 
 
 

2013-03-13 | 03:46:00

LCC

Idag (Tisdag) hade jag kl 20 möte med min "Local Community Counselor" eller LCC. Denna person är den som ser till att både jag och familjen sköter oss och att vi mår bra. Med denna kvinna har man ett möte strax efter man anländit till sin värdfamilj vilket jag nu hade och sedan ett flertal möten under året. Sedan har man möte med LCCn och de andra au pairerna flera gånger i månaden. Det är även denna kvinna som har hand om all au pair verksamhet i just vårat område. Vi är ca 40 au pairer i området jag bor, så LCCn har en del att stå i. Mötet jag hade ikväll var bara för att påminna om de regler som finns och vi fick även skriva under att vi godkänner dem osv. Jag fick även en hel del information, bland annat om studier och sevärdheter. Nu ska jag krypa ner i min säng och kika lite på film innan jag ska sova.
 
Här är bunten med papper och broschyrer som min LCC gav mig. Inuti den stora mappen längst till vänster ligger det en hög med papper som säkert är 2,5 cm tjock!!

2013-03-12 | 01:07:51

Springbreak

Nu har vårlovet börjat vilket innebär att jag är med lilleman hela dagen lång denna vecka. Det ska bli mysigt men utmanande! Idag var första dagen av lovet. Jag hade ett möte med de andra au pair tjejerna och vår LCC vid halv tio så tog med lilleman dit, sedan åkte jag och lilleman och åt lunch och sedan hem för att leka restaurang resten av dagen. Vi hämtades upp av min värdpappa och vi tre åkte tillsammans till en italiensk restaurang och mötte upp min värdpappas föräldrar och brorson. Det var min dag. Måste också få säga att jag helt hade glömt bort melodifestivalen tills söta snälla Sofia skrev imorse och påminde mig och berättade vem som vann. Underbar låt! den enda riktigt bra låten i detta års melodifestival!!! 
 
Stället där jag och lilleman åt lunch. Restaurangen heter "Five Guys" och är den absolut bästa hamburgarrestaurangen någonsin!!
 
Frukosten som lilleman gjorde åt mig när vi lekte restaurang
 
 

2013-03-11 | 05:42:00

Vårhelg

Den här helgen var det Emilias tur att besöka mig så hon kom hem till mig i lördags eftermiddag och vi försvann ut på äventyr! Vi åkte till flera köpcenter och försökte även ta oss  ner till Downtown Annapolis med det gick inte som planerat då det var så hiiiimla mycket folk downtown på grund av det fina vädret och St. Patricks Day. Fanns inte en enda parkeringsplats. Sedan har vi även spenderat stor del av helgen med min värdpappas föräldrar och faster. Åt middag med dessa personer i lördags,brunch söndag förmiddag och middag söndag kväll.
.
 
Här kommer min helg lite snabbt i bilder:
 
I Lördagskväll gick jag, Emilia, min värdfamilj, värdpappans föräldrar och faster och åt middag på en restaurang som heter "Melting Pot" Det är en fondue restaurang, underbar. Man fick 4 rätter, Ost, sallad, kött och choklad. Allt var "dopp i grytan"!!
 
Min fina Emilia
 
 
Idag (söndag) åkte jag och Emilia till ett köpcentrum som ligger ca 30 min med bil från Annapolis. För att komma till detta måste man åka över "The Bay Bridge", en lång och vacker bro som går över bukten. Fantastik utsikt. På denna bild är vi på motorvägen på väg till köpcentrumet.
 
Här ser man bron,  den fantastika utsikten är svår att fånga på bild när man åker bil och det finns heller ingenstans man kan stanna på bron.
 
Bay Bridge
 
När vi försökte ta oss Downtown så fastnade vi i en bilkö och framför oss hade vi denna,väldigt utsmyckade brandbil.
 
Köpte denna plånbok från Tommy Hilfiger på en outlet. Kostade egentligen öveer $50 men fick den för $13
 
När vi kom hem från Queenstown outlet mall så gav min värdmamma mig en väldigt fin present, en parfym från Hollister, en av mina favoritaffärer (som också har väldoftande butiker med just denna doft).  
 
 

2013-03-09 | 18:36:00

Frukost

Tog en snabb frukost med familjen innan Emilia kommer. Vi åt på ett litet ställe inne i downtown Annapolis.

 

 

Jag åt en belgisk våffla med färska jordgubbar och jag drack en kopp chai latte


2013-03-09 | 05:52:47

Bio i USA

Idag har jag inte gjort något särskilt utom att ta hand om lilleman! Vi byggde tågbanor, var ute och sköt med pil&båge och bakade brownies. När föräldrarna kom hem från jobbet åkte vi alla fyra och åt sushi. Sen träffade jag tyska Luise och vi bestämde oss för att gå på bio. 
 
Bio i USA är annorlunda än i Sverige på många sätt:
Det är billigare, en film som i Sverige skulle kosta 110:- kostar här $10 vilket är ca 60-70:- Detta är givetvis nya och för mesta dels "vuxenfilmer", barnfilmer och de som visats ett tag kostar mellan $5-8.
Ingen bestämd plats, det är först till kvarn som gäller och du väljer själv vart du vill sitta.
Allt är större, popcorn och dricka är dubbelt så stora, en stor popcorn här är en small hemma. Samma gäller drickan. 
Allt finns, snacks är stort här, i lobbyn till bion kan man köpa allt från varma kringlor till "slush",isdryck. 
Längre reklam, hemma är reklamen innan filmen kanske 5-10 min, idag mätte vi det till 25 min. Filmen skulle börja 20:30 men började då istället 20:55.
Smör, det finns flera smörmaskiner så du kan dränka dina popcorn
Största bunken, om man beställer största bunken popcorn (lika stor som nästan två av de största i Sverige) så får du gratis påfyllningar när du ätit upp under filmen, så många gånger du vill.
Komfort, självklart finns det fler än ett ställe i biografen som du kan köpa popcorn och liknande på, det finns 3 i den biografen jag går till och den är mindre än Filmstaden i Örebro. 
 
Filmen vi såg ikväll, väldigt bra!
 
 

2013-03-08 | 03:56:59

Trolldegsmästare

Idag var lilleman ledig från skolan då skolan nu i två dagar har "Parent/Teacher Day". Detta innebär att alla barn är hemma från skolan och föräldrarna hart kvartssamtal med lärarna. Så idag fick jag och lilleman vara tillsammans hela dagen igen och vi passade på att träffa min Franska väninna Laureline och åt lunch på en av lillemans favoritrestauranger "Pei Wei", en japansk restaurang. Sedan åkte vi hem och fortsatte med trolldegen från igår och lagade sedan middag. Dagarna bara flyter på än så länge. På lördag kommer min vännina Emelie hit från Silver Spring så imorgon blir det lite förberedelser inför det! Kul!
 
 
Min lunch
 
Min snygga trolldegsgubbe 
Lillemans söta hund!
 
 
 
 

2013-03-07 | 00:56:35

"Schools closed due to the weather conditions"

Idag skulle lilleman egentligen varit i skolan men på grund av väder var skolorna stängda idag. Så jag och lilleman passade på att åka in till stan och kolla film på bio. Sedan gjorde vi en paj till middag och lekte sedan med lite trolldeg. Och förresten, det var detta väder skolorna var stängda på grund av:
 
 
Tydligen är stormen större mer västereut, men här är det bara regn. Som en vanlig höstdag i Sverige. 

2013-03-06 | 01:05:00

Baltimore Coffee and Tea Company

 
 Idag, efter att jag lämnat lilleman på skolan, så åkte jag och min holländska väninna Megan och åt frukost på "Baltimore Coffee and Tea Company". Efter det åkte vi in till köpcentrumet för att köpa födelsedagspresenter, Megan åt sin syster och jag åt min. Efter detta åkte jag och hämtade lilleman och vi åkte in till stan och åt lite "Frozen Yoghurt" och åkte sen hem för att göra middag. 
 
Söta Megan med sitt te.
 
Min "Vanilla Chai Latte"
 
Frozen Yoghurt
 
 
 

2013-03-05 | 05:00:55

Den fjärde mars tjugohundratretton

Idag har jag bara lämnat och hämtat lilleman, köpt en tandbortse och lite hårfärg, ingenting fancy! Meeeeeen här är den nya bilen!!
 
 
 

2013-03-04 | 03:58:00

Helg i Silver Spring

I lördags åkte jag till min vän Emilia i Silver Spring, vilket är en "förort" till Washington D.C.  Emilia är en polsk tjej som var min rumskompis när vi var på kursen i New Yok. Den gamla au pairen i Emilias familj åker hem till Brasilien först nu så i lördags kväll var jag och Emilia ute på avskedsmiddag med den gamla au pairen och hennes vänner. Vi var på en restaurang som heter "Austin grill". Innan vi gick på middagen passade jag och Emilia på att åka till Westfield mall och shoppade lite. Idag (söndag) åkte vi in till downtown Silver Spring och mer inåt mot D.C. för att kikade lite i affärerna och jag åkte hem till Annapolis vid 17-tiden. När jag kom hem hade bilen jag ska köra i kommit! Nu har jag krypit ner i soffan och ska titta på "En geishas memoarer".
 
Här är min helg i bilder: 
Restaurangen som vi hade avskedsmiddagen på. Hade mexikansk blandat med sydstatsmat på menyn.
 
 
Menyn på restaurangen.
 
 
Min vän Emilia
 
.
Shoppinggata.
 
 
Fifth Avenue, en annan shoppinggata.
 
 
Bredaxlat linne med engelska flaggan från Forever XI, Jeansskjorta från botique, kofta från Hollister och svart blus från samma botique som jeansskjortan.
 
 
Två par jeans från Foever XI, kostade endast $10 styck!!

2013-03-02 | 06:06:00

20 saker som inte är som hemma

Det finns många saker här i USA som skiljer sig från Sverige, många småsaker i varje fall. Här är några saker som jag snappat upp under mina snart 3 veckor:
 
1. Var du än är finns det alltid något att äta, och självklart finns det mer än ett ställe att välja på.
2. Matmenyerna är långa som bibeln.
3. Det är lagligt att göra högersväng mot rött (om du inte kör tutar alla på dig).
4. Det är olagligt att ha med sig husdjur i ett kollektivt fordon så som buss och tåg.
5. Ingen följer hastighetsgränserna.
6. Hastighetesgränsen i centrum är ca 70 km/h (40-45 mph) och på landsväg ca 80-90 km/h (50-55 mph).                            
7. Att använda vägvisarna (blinkers) på bilen är överdrivet. 
8. Ekorrar är grå och stora som katter.
9. Motorvägen består inte av två filer i vardera riktning med av- och påfarter. Den består av 3 eller fler filer och filen du ligger i kan när som helst bli en avfart, eller bli sammansvärjd med en påfart. 
10. Där jag bor är det många djur som blir påkörda. Jag ser minst ett djur varje dag och då åker jag bara fram och tillbaka till pojkens skola. Hitintills har jag sett ett flertal rävar, grävlingar, pungråttor, ekorrar, och en katt.
11. Vart du än är cirkulerar det någonstans hökar eller örnar i luften.
12. Här finns det ingen "gröna vågen" då trafikljusen inte samarbetar. 
13. På helger går man inte till barer, restauranger eller uteställen för att träffa vänner, man går till köpcentrumet.
14. Det är lika svårt att hitta parkering vid köpcentrumet en fredagkväll kl. 21 som det är att hitta parkering vid Marieberg dagen före julafton. 
15. Det finns ingen kollektivtrafik (knappt i alla fall).
16. Om någon hälsar med "Hi, how are you?" och man inte svarar "Fine thanks, how are you?" utan istället bara säger "Hi" så stirrar de på en som om man vore från en annan planet. 
17. Vilken parkering du än åker till är det alltid minst 4 bilar som står dubbelparkerade.
18. Det finns inga, eller väldigt få, bevakade övergångsställen.
19. Moms är inte inräknat i priser på produkter utan läggs på efter att den totala summan räknats ut så du får alltid betala mer än du räknat ut i huvudet.
20. Vad du än tänkt köpa är det säkert att det är upp till 60% billigare att köpa det här.
 
Självklart är ju detta saker som jag har märkt av just där jag bor i Maryland, det är säkert inte likadant i alla delar av USA men av vad jag har hört så stämmer de flesta punkter över hela landet. 
 
Dunkin' Donuts är ett väldigt populärt ställe att köpa diverse varma drycker, bagels, smörgåsar och såklart munkar. Denna är en av alla snabbmatskedjor, som finns överallt.

2013-03-01 | 04:36:00

Mitt liv i USA fram tills nu


Detta har hänt:
1. Jag åkte till USA
2. Jag var på en kurs i 4 dagar en bit utanför New York
3. Jag åkte till min värdfamilj
4. Jag har börjat jobba.
5. Jag har klippt mig.
 
Jag tänker låta det här inglägget tala för sig själv genom bilder,enjoy!

På flyget STHLM - New York
 
 
En holländsk vän från kursen i New York - Madhvi
 
 
En sydafrikansk vän från kursen i New york  - Mia
 
 
Utsikt över New York från "Rockerfeller Center"

 
Mina vänner från kursen stående mitt i Times Square .Madhvi, Mia och Felicia. Felicia är även min svenska bundsförvant, vi flög tillsammans från Stockholm
 
 
Times Square
 
 
Hotellet vi bodde på.
 
 
Stamfords tågstation. Härifrån var det många av oss 92 au pairer från kursen som begav sig utåt mot sina familjer. Både norr mot Boston och söder mot Washington D.C.
 
Här har jag kommit fram till min familj och börjat jobba. Just när jag tog denna bild, väntade jag på att pojken skulle sluta skolan för dagen.

Har också, som alla andra, hittat en favoritdryck på Starbucks. 
 
 Har till och med hunnit med svenska pannkakor
 
Och ja jag har även hittat vänner hemma i Annapolis.
 

Sen vet jag att det nog är någon som undrar vad jag kör för bil så här är den: 
 
Denna bil har jag kört i 2 veckor nu, dock är det pappans bil och jag kommer inom kort ha en egen bil att köra. En "Volkswagen Jetta"
 
Detta är min resa fram tills nu.