2013-09-30 | 01:21:14

Maryland Renaissance Festival

Den här helgen spenderade jag med Laureline, Christien och Veronica på renaissans festivalen som pågår här i Annapolis. Festivalen är mer medeltida än renaissans men det är ju amerikaner vi pratar om haha! Det finns inte så mycket att säga det är ju ganska "self-explanatory" så jag låter bilderna tala för sig själva.
 
 
Biljetten vi inte fick behålla så vi tog kort på den!
 
Ett medeltida band
 
 
En tjej på styltor som gärna posade
 
 
Det var en man som satt och gjorde många av dessa små saker som kallas för "pixies" de var så himla söta!
 
Som sagt så fanns det otorligt många, det där är bara ena sidan av "butiken"
 
 Allt fanns att äta "på pinne" det jag har i handen ena handen (förutom korven) är "Mac&Cheese - on a stick" haha galet. 
 
En man som gick på lina.
 
De hade en massa saker att göra där , till och med rida elefant! Efter vi varit där åkte vi ner till en bar downtown och åt middag och stannade en stund efter det. Det var i lördags, och idag (söndag) var jag bara hemma och på eftermiddagen åkte jag och köpte en ny bok. Väldigt produktivt. 
 
 
 

2013-09-25 | 00:56:00

Dekorerar inför hösten

När man inte är hemma så måste man försöka göra sig hemastadd och även om man befinner sig i någon annans hem med någon annans saker så betyder inte det att man inte kan göra det till sitt eget.
 
Så för att jag skulle känna mig lite mer som hemma så bestämde jag mig för att dekorera lite i mitt rum!! Nästan alla saker jag dekorerade med köpte jag i en affär som heter "Dollar Tree" där allt i affären kostar $1 !! Och de har allt du kan tänkta dig... ALLT!
 
 
     
                                            Före                                                    Efter
 
Före
 
 Efter
 
 Det är inte mycket men det är i alla fall något :)

2013-09-21 | 06:13:29

Dåligt med uppdatering

Såååå den här veckan har gått förvånansvärt fort. I Söndags kom Caro hem från sina reseveckor och i tisdags skjutsade jag henne till flygplatsen och efter en del om och men så satte hon sig på planet och åkte hemåt och är nu hemma i Tyskland. 
 
Alla andra dagar har det bara varit jobb, inget särskilt annars. Har varit otrooooligt dålig på att uppdatera men en sån här vecka finns det inte så mycket att skriva om. 
 
Idag (fredag) träffades vi tjejer med en del nya tjejer som kommit och vi käkade middag och gick ut på bio (vilket typ är det vi alltid gör på helgerna). Den här gången såg vi filmen "The Family", inte en film jag skulle rekommendera, otroligt långtråkig.
 
Imorgon ska vi försöka ge oss iväg på en medeltida festival de har här i Annapolis varje år och som pågår under typ två månade, har dock hört att det ska bli åskstorm imorgon (igen) så vi får se hur det blir med den saken. Annars blir det "Scrapbooking night" som vi kör lite titt som tätt. Imorgon kommer också min värdmamma hem efter en två veckors "turne" i Europa. Hon fick till och med åka hem till Sverige över en helg!
 
Ursäkta den suddiga bilden men det var en främling som tog den som nog inte hållt en systemkamera förut haha. I alla fall är det från ikväll utanför bion.
 

2013-09-13 | 03:21:09

Miami cancelled

Det visar sig att hemsidan vi bokade miamiresan via, aldrig reserverade vår resa. Det har varit många om och men och både jag och mina värdpappa har ringt och pratat med dem men de vägrar säga varför de aldrig bokade åt oss, de skyllde på många olika saker..
 
I slutändan kunde de i alla fall inget göra och nu har alla priser gått upp med minst 70% såååå vi valde att stanna här istället, det kommer fler (läs billigare) gånger. Kanske var lika bra, vi skulle ha åkt imorgon (fredag) och det är ju fredagen den trettonde , wooo spooky... Jag är bara glad att vi kom på att något var lurt innan vi stod på flyplatsen och inte hade några biljetter.
 
Inte min bild - obviously

2013-09-11 | 06:00:00

Varma dagar kräver åtgärder

Även om den amerikanska hösten började för en vecka sedan är det fortfarande otroligt varmt och fuktigt här i Annapolis. Men när man har en 6 årig pojke att sysselsätta så går det inte att sitta inne hela dagen utan man får hitta på andra lösningar. Så den senaste tiden har jag och lilleman gjort våra egna slushees, otroligt lätta att gör och lilleman tycker att det är superkul!
 
En slushee jag och lilleman gjorde med bara is och frusen mango. Yum! 

2013-09-09 | 03:30:00

Lancaster och Amish

Den här helgen åkte vi några tjejer upp till Lancaster i Pennsylvania. Det ligger ungefär en 2 timmars bilfärd norrut. En liten bit utanför Lancaster ligger "Amish Country". Vi besökte den platsen och åkte till en "Amish farmers market" där de säljer allt från tvålar till mat till verktyg, allt som de gjort själva för hand. 
 
Vi har väl alla hört talas om de där Amish som stänger sig mot omvärlden och lever kvar i det gamla, använder ingen elektricitet eller bränsledrivna forodon och de gör allt för hand. Männen går runt i stråhattar och har långa spretiga skägg och kvinnorna har ankellånga klänningar och en liten hätta över håret. Det är en syn att se, det är som om man ser någon som inte extisterar, de är så annorlunda än oss som lever i det större samhället. Det är som om tiden stått still och man kan inte låta bli att titta när de kommer på vägen i häst och vagn.
 
Människor stannade bara meter ifrån dem och började ta kort på dem och deras barn och de kunde inte bry sig mindre. 
 
Efter vi var i Amish området så åkte vi till Downtown Lancaster och åt en sen lunch och gick runt lite, sen åkte vi hemåt.
 
Idag (söndag) var jag med Laureline och min värdfamilj på brunch i downtown Annapolis nere i hamnen bland alla segelbåtar, det var mysigt! Nu väntar en vecka av arbete och sen åker jag till Miami på fredag kväll!
 
Tjejerna utanför Amish marknaden, Laureline var också med men hon var iväg och tog bilder på annat. 
 
En hårsalong i Lancaster
 
En affär i Lancaster med ett härligt namn ;)
 
 En amish pappa med sina två barn
 

2013-09-03 | 00:43:44

Bye Bye Caroline

Den här helgen har helt varit ägnad åt min vän Caro som i fredags hade sin absolut sista arbetsdag här i USA och som i morse (måndag) började sin resemånad. 
 
I fredags gjorde vi ingenting för Caro åt middag med sin familj och välkomnade den nya au pairen. Men i lördags hade Caros familj en stor grillfest. De serverade en massa god amerikansk BBQ och vi spelade ett otroligt roligt spel som heter "Heads Up", finns att ladda ner till surfplattor och smartphones, sjukt kul!!
 
Efter BBQn åkte jag, Caro och Laureline hem till mig och sov där, vi passade också på att flytta alla saker från Caros hus till mitt hus så de får plats med den nya au pairen. Det är sjukt vad mycket saker man samlar på sig under ett år i USA .... 
 
I söndags gick jag och Caro ut på middag med min värdfamilj till en tysk restaurang och hade det trevligt. Efter typ 2 timmar åkte vi hem och några fler av våra vänner kom och vi kollade på film. Vid 4-tiden imorse skjutsade jag Caro till flygplatsen och hon drog iväg till San Francisco. Om några dagar åker hon vidare till Los Angeles, San Diego och sist till Miami där jag och Laureline möter henne över helgen! Ska bli superkul! Efter Miami kommer Caro hem i 2 dagar innan hon är borta för gott, hem till Tyskland.
 
Caroline