2013-09-09 | 03:30:00

Lancaster och Amish

Den här helgen åkte vi några tjejer upp till Lancaster i Pennsylvania. Det ligger ungefär en 2 timmars bilfärd norrut. En liten bit utanför Lancaster ligger "Amish Country". Vi besökte den platsen och åkte till en "Amish farmers market" där de säljer allt från tvålar till mat till verktyg, allt som de gjort själva för hand. 
 
Vi har väl alla hört talas om de där Amish som stänger sig mot omvärlden och lever kvar i det gamla, använder ingen elektricitet eller bränsledrivna forodon och de gör allt för hand. Männen går runt i stråhattar och har långa spretiga skägg och kvinnorna har ankellånga klänningar och en liten hätta över håret. Det är en syn att se, det är som om man ser någon som inte extisterar, de är så annorlunda än oss som lever i det större samhället. Det är som om tiden stått still och man kan inte låta bli att titta när de kommer på vägen i häst och vagn.
 
Människor stannade bara meter ifrån dem och började ta kort på dem och deras barn och de kunde inte bry sig mindre. 
 
Efter vi var i Amish området så åkte vi till Downtown Lancaster och åt en sen lunch och gick runt lite, sen åkte vi hemåt.
 
Idag (söndag) var jag med Laureline och min värdfamilj på brunch i downtown Annapolis nere i hamnen bland alla segelbåtar, det var mysigt! Nu väntar en vecka av arbete och sen åker jag till Miami på fredag kväll!
 
Tjejerna utanför Amish marknaden, Laureline var också med men hon var iväg och tog bilder på annat. 
 
En hårsalong i Lancaster
 
En affär i Lancaster med ett härligt namn ;)
 
 En amish pappa med sina två barn
 

Kommentarer;

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback