2013-04-29 | 05:32:00

Six Flags

Den här helgen har gått så rackarns fort!! I Lördags åkte vi till nöjesfältet "Six Flags". Six Flags är egentligen en kedja av nöjesfält som alla har samma namn, detta var ett utav de mindre,i amerikanska mått såklart, det var lika stort som liseberg. Där åkte vi massa bergochdal-banor, vattenattraktioner m.m. Under helgen så pågick också en cheerleading tävling på nöjesfältet så vi fick möjligheten att se lite cheerleading för första gången. Det är inte alls som man ser på film kan jag säga! 
 
När vi var klara på nöjesfältet vid sju-snåret så åkte vi alla hem och och tog det lugnt. Idag var vi 4 tjejer som åkte bort till "Queenstown Outlets", något som jag har skrivit om förut, det är en plats där många annars dyra affärer säljer ut sina kläder/skor/produkter mycket billigare än annars. Jag hittade bland annat en tröja från en affär som heter "J-Crew", en lite dyrare affär. Den tröjan hade kostat $80 men jag fick den för $15..Underbart! J-Crew är förresten (fick jagg veta idag) den affär som Barack Obamas fru handlar sina kläder i. 
 
Idag åt vi även mat på en av de mest fantastiska restauranger jag varit på i hela mitt liv. En väldigt amerikansk restaurang med väldigt mycket sydstatsmat och gammaldags amerikansk inredning. Otrolig mat och vår servitris var helt underbar!!
 
Sedan åkte vi alla hem vid 20-tiden och nu är det dags att sova för imorgon är det dags att jobba igen.Ciao!!
 
Här kommer lite bilder också såklart! 
 
Laureline och Caroline på väg in till Six Flags
 
Den folkkära slänggungan
 
Den första bergochdal-banan vi åkte, den är typ som Balder på Liseberg.
 
Bara en random dekoration. Hela parken var väldigt fint utsmyckad.
 
En annan attraktion, i denna stod man upp istället för att sitta och den åkte upp och ner och hit och dit. Jag vågade mig inte på denna men två av oss 6 tjejer åkte den i alla fall. Den är mycket större än detn ser ut på bilden.
 
En rolig skylt som satt i ett litet område i Six Flags som såg ut som vilda västern.
 
En väldigt utsmyckad godisaffär.
 
Cheerleaders
 
Cheerleaders
 
En av vattenattraktionerna. Man satt i en stor rund gummiflotte och åkte nerför. Denna är också otroligt mycket högre än den ser ut.
 
En annan attraktion där man nästan hela tiden var upp och ned.
 
Det här var den läskigaste attraktionen på hela fältet. Den tog en så högt upp och fallet var så brant så det går knappt att föreställa sig förrän man ser det. I norra delen av parken var attraktionerna döpta efter seriefigurer, denna hette Stålmannen (The Ultimate Superman). 
Pariserhjul. I bakgrunden ser man fortsättningen på den superhöga Stålmannen attraktionen. Om man jämför med de vuxna människorna som sitter i de små hyttarna så kan man se hur pass hög Stålmannen-attraktionen är.
 
Runtom i parken hade de en massa figurer som gick omkring efter en och tog kort och lekte med barnen. Här är en från Lonney Toons gänget som jag glömt namnet på. Efter vi tog bilden satte sig personen i mitt knä och sprang sen iväg och lekte med min väns hår. Jag skulle älska det där jobbet haha! Förutom att personen inuti var tvungen att gå omkring med dräkten flera timmar under dagen i 25 grader, som tur var turades figurerna om så de var bara ute 30 min till 1 timma i sträck. 
 

2013-04-26 | 04:46:00

Hello Hello Hello!

Sorry för saknaden av inlägg men har senaste veckan varit "crazy buzy" . Båda mina värdföräldrar har varit bortresta hela veckan och jag har haft ansvaret över lilleman. Största delen av dagen har han i och för sig varit i skolan och även några timmar hos sin farmor så jag har varit ledig många timmar under dagen meeeen har varit (och är fortfarande) sjuk så de timmarna jag har varit ensam hemma har jag bara vilat och sovit.

 

Som tur är börjar jag nu bli frisk, känner mig mycket bättre. Och det känns superbra och lagom till helgen då jag och mina vänner åker till ett nöjesfält som heter "Six Flags". Antar att det är ungefär som Liseberg eller Gröna Lund, bara större och mer Amerikanskt. Denna dag åker kameran med så förhoppningsvis blir det många fina bilder.

 

Nu ska jag, för sista kvällen på en vecka, krypa ner i gästsängen på övervåningen där jag har sovit medan jag varit själv med för att inte vara för långt borta, dels ligger mitt rum i källaren och Lillemans på högsta våningen och sedan är huset så stort så för en 6-årig liten pojke att tassa igenom hela huset mitt i natten när han drömt en mardröm kanske inte är så himla idealiskt. 

Som jag säger till Lilleman varje kväll: God natt och Sov så gott!

 

Gammal bild.

2013-04-22 | 14:31:00

The Great Falls National Park

Denna helgen har bara susat förbi. Nu när båda mina värdföräldrar är bortresta så började jag min fredag med Lilleman som vaknade kl 05:00 och så var jag med honom till kl 15 och då lömnade jag honom hos sin farmor där han skulle sova över. Som tur är kom min värdpappa hem över helgen så han kunde ta hand om lilleman. 
 
Fredag kväll kom min vän Caroline över och vi åt middag och kollade på film och sedan sov hon över här. I lördags träffade vi alla andra tjejer inne i köpcentrumet och shoppade lite. Samma kväll träffades vi alla hos vår vän Megan och åt middag och kollade på film.
 
Idag åkte vi till en nationalpark som heter "Great Falls" och som ligger i delstaten Virginia. Den är döpt "Great Falls" efter sina vattenfall men det ser egentligen mer ut som forsar. Ja så vi strosade runt litedär och åkte seddan in till närmsta köpcentrum och åt lunch och åkte sen tillbaka till Annapolis. När jag kom hem så åkte min värdpappa iväg till Atlanta för att jobba igen. Nu ska jag lägga mig och sova och förbereda mig inför en ny vecka. 
 
The Great Falls
 
Caroline drack varm choklad 
 
Laureline
 
Jag och Megan
 
Laureline och Megan
 
Laureline

2013-04-16 | 04:43:37

Halli Hallå

Dags för det obligatoriska "Hur var helgen" - inlägget. Så, helgen var helt okej. Såklart så var det ju balen i lördags och den var inte exakt som jag väntade mig men det var helt okej. Vi var i en stor sportsal och det var packat med kadetter och tjejer, och väääääldigt många au pairer. Mina vänner från Boston var där och så en massa andra. Jag var där med min vän Caroline och hennes syster som hade flygit över från Tyskland. Har tyvärr inga bilder på mig och mina vänner från balen då jag inte tog med min kamera, var rädd att den skulle skadas, sorry!
 
Annars var resten av helgen helt okej den med. Min värdpappa kom hem från Atlanta över helgen. Jag hämtade upp Caroline och hennes syster från flygplatsen på lördag förmiddag (de hade tillsammans varit på Bahamas och i Miami under systers vistelse här).
 
Ingenting annat exalterat hände tyvärr. Men idag fick jag ett paket i brevlådan av min kära vän Ahmed, och det var svensk choklad! Kan inte uttrycka hur otroligt glad jag är över det. Det finns ingen riktig choklad här och all choklad jag har ätit smakar fabrik...blä... Hur som helst! Tack Ahmed!!!! 
 
Fick nyss veta att min värdmamma släpper av lilleman på skolan imorgon så jag får sovmorgon, tackar tackar!!
 

Såhär såg det ut på Balen, tog fotot med min mobil därav den dåliga kvaliten. 
 
Min lunch idag, har börjat äta mycket nyttigare
 
Chokladen!! Mums! 
 

2013-04-12 | 03:15:00

So ... What's Up?

De senaste dagarna har varit sååååå varmt här i Annapolis, 30 grader varmt nästan varje dag! Jag har även varit ute och gjort lite shopping inför balen som är på lördag, det ska bli så spännande. När jag har bilder av det ska jag självklart lägg upp dem. 
 
För det mesta nu så består mina dagar i att lämna lilleman i skolan, åker hem och äter frukost, städar mitt rum, åker ut på äventyr någon timma, antingen med en vän eller så och sen åker jag och  hämtar lilleman. Eller så lämnar jag lilleman och stannar sen hemma tills det är dags att hämte honom, Så det är inte hemskt mycket unikt som händer under dagarna. 
 
Det som ändå är inplanerat är balen på lördag och så kommer jag och mina vänner åka in till Philadelphia över en helg i Maj, det ska bli superkul! Sen åker jag till Jamaica i början av juni och hem till Sverige i slutet av Juli (lagom till skatteåterbäringen haha).
 
Vill också passa på att säga Grattis till min kära mormor som fyller år idag den 12 April och som varje dag läser denna blogg. Hoppas du får en underbar dag!!
 
Bjuder på en bild av värdfamiljens hund Rocky, har inga andra nytagna bilder så Rocky får ställa upp idag.

2013-04-09 | 04:22:38

Sommarvärme

Här i Annapolis gick det från att vara snöoväder till högsommar! Idag var vi uppe i tyo 24 grader varmt, otroligt skönt! Mindre skönt var dock att sitta i bilen en timma under stekande sol... trots AC och fläktar så var det så sjuuuukt varmt. Kanske borde tillägga att inredningen i bilen är svart läder, alltså stekhett! Men jag klagar inte så länge jag slipper sitta i bilen. 
 
I och med det fina vädret var jag och lilleman ute hela eftermiddagen och njöt av solen. Vi spelade fotboll, lekte med vatten , åkte sparkcykel och satt på en filt och åt färsk annans och färska bär. 

Tidigare under dagen hade jag "kaffemöte" med de andra au pairerna i området och vår LCC. Efter det var jag med Laureline och sen bar det av för att hämta lilleman. 
 
Den färska frukten
 
Lilleman slår en kullerbytta
 
En otroligt attraktiv bild som lilleman tog av mig idag

2013-04-08 | 06:07:00

Helg nummer åtta

Det här är nu min åttonde helg här i USA. Den spenderade jag tillsammans med min vän Laureline. Några av våra vänner är utomlands och andra jobbade eller var upptagna med annat så det blev Laureline och jag. Igår (lördag) träffade vi några amerikanska vänner för att sedan åka hem till mig och kolla på lite film och sen gick vi och la oss.
 
Idag (söndag) åkte vi in till D.C. Inne i huvudstaden har de nu något som kallas för "The Cherry Blossom Festival". Detta är en festival som har firats länge, under de få veckor som körsbärsträden blommar. Körsbärsträd växer naturligt inte i USA utan dessa träd skickades till Washington D.C. som en gåva ifrån Japan år 1912, som ett försök att förtydliga den växande vänskapen mellan USA och Japan. Ända sedan dess har dessa underbara träd stått inne i huvudstaden och första festivalen hölls redan år 1935. Nu när jag var där så hade träden inte blommat fullt ut men jag ska åka in på lördag igen och då kommer det se helt fantastiskt ut!! 
 
Sedan avslutade jag denna helg med att jag och min värdmamma tittade på "Så som i hilmen" och åt lite svenskt godis, mums!


Vid lunchen idag. (Ser inte alls obekväm ut)
 
Några supervackra blommor vi såg lite här och där, INTE körsbärsblommor. Dessa var lika stora som om man skulle kupa sina händer ungefär medan körsbärsblommorna är ca 2 cm i diameter.
 
D.C. är ett område med mycket histora. Här finns det många monument, minnesbyggnader, statyer m.m. och här är en av dem.
 
Vita huset,som för övrigt är otroligt mycket mindre än vad man tror.
 
En av alla fantastiksa byggnader här. Arkitekturen här är helt fantastisk, går inte att beskriva med ord, det måste ses!
 
Laureline på väg till körsbärsträden
 
Grenar från ett av körsbärsträden med "Jefferson Memorial" i bakgrunden
 
Några körsbärsblommor som kikade fram.
 
En man som spelade saxofon vid körsbärsträden
 
Så här ser det ut när man går vid alla vackra träd. Om en vecka kommer de vara helt utslagna och gången som syns på bilden kommer vara helt babyrosa!

2013-04-06 | 05:03:09

Senaste

De senaste dagarna har jag bara jobbat och sedan varit hemma, inget superintressant har hänt, inget alls! Men idag (fredag) gick jag ut med några av mina vänner och åt middag på TGI Friday's och nu har jag precis kommit hem. Innan middagen så gick jag och en vän in i en affär som heter "Bath & Bodyworks". Där kan man köpa allt från ljus till parfymer till bodylotion m.m. och där köpte jag några "hand sanitizers" (kan inte komma på det svenska ordet just nu) för de har en speciell deal där man får 5 st för 5 dollar, underbart!! Nu ska jag lägga mig i sängen och kolla på några avsnitt av "Once Upon A Time". 
 
Så här ser de sakerna ut som jag köpte på Bath & Bodyworks, det är inte samma dofter med ser likadana ut.
 
Stället vi åt middag på ikväll
 

2013-04-04 | 01:51:00

Hejdå så länge

Min kära vän Megan lämnar oss idag för att åka hem till Nederländerna.... meeeen hon kommer hem igen (tillbaka till USA) om en vecka! Idag åkte jag för att lämna av Megan på flygplatsen och efter det åkte jag hem och tog hand om lilleman. Vid 18-tiden åkte jag och min värdfamilj till en libanesisk restaurang och åt middag och nu är vi hemma. Jag ska om en stund skriva in mig i en kurs jag ska läsa. Peace out!
 
Ses om en vecka Megan!!

2013-04-03 | 04:05:21

I'm Back!

På senaste tiden har jag inte skrivit så många inlägg men det har varit mycket på gång. Jag har varit ute med vänner, jobbat och varit på påskmiddag mm. Men från och med nu kommer det uppdateras mycket bättre!!
 
Idag var det en solig vårdag, träden börjar få blad och blomma och gräset börjar växa tillbaka, snart är det vår.
 
Påskblommor som jag fick av min värdpappa.
 
Svenskt godis som min värdmammas mamma (alltså lillemans mormor) skickade från Sverige till Lilleman.