2013-12-22 | 15:19:44

Väntar

Sitter inne i planet och väntar på att få åka iväg till San Francisco medan regnet öser ner utanför.
 
 
 
 

2013-12-16 | 05:04:25

Lussebullsbak!

Tiden bara flyger förbi, nu har jag varit i USA hela 10 månader och har bara 8 månader kvar, kan inte fatta det. Och det är redan Jul...Jag och lilleman passade på att baka lite lussebullar inför Jul och Lucia och vi hade det jätte kul! 
 
På söndag (22 December) kommer jag åka med min värdfamilj till San Francisco och sedan den 25e åker vi vidare till Hawaii och är där i lite mindre än en vecka, jag kan inte fatta det!! Det ska bli så himla roligt :) 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Glömde ta en bild på det färdiga resultatet för i var lite för snabba med att börja äta på dem, de var goda men hade inte alla svenska ingredienser så de smakade inte precis som hemma. Men det är väl så nära man kommer på andra sidan jorden. 
 

2013-12-04 | 23:44:00

Thanksgiving

I torsdags så var det Thanksgiving här i USA, det betyder mycket familjetid och en hel del mat!! Min värdpappa kom hem i tisdags kväll och åkte i onsdags iväg till affären och hämtade allt som behövdes inför torsdagen.
 
På torsdag morgon började vi tidigt med att laga maten och det var mycket mat. Vid 16-tiden kom gästerna. Vi var min familj så, lilleman, min värdmamma och värdpappa. Min värdpappas mamma och pappa. Min värdpappas farbror med fru och dotter. En vän till lilleman och hans föräldrar samt mormor och så lilla jag. Det var en väldigt trevlig familjedag och jag skulle utan tvekan göra om det igen. Efter middagen träffade jag mina vänner för nattshoppingen som började vid 20-tiden och höll på till sent kvällen därpå.
 
 
 
Självklart börjar man med kalkonen
 
 Kalkonens nacke som vissa gillar
 
 Servisen
 
 Thanksgiving blommor
 
 Dekorationer
 Min värdpappas mamma gjorde pumpapaj och pecanpaj, pecanpajen är min favorit! så himla god!!
 
 Turkeystuffing, från början stoppade man detta inne i kalkonen men min värdpappa som många andra föredrar det utanför.
 
 Ett av borden
 
 Den färdiga kalkonen som var stoppad med apelsin och lök.
 
 Innan gästerna kom
 
 Green bean casserole - en vän till familjen lagade och tog med sig denna rätt och det var så otroligt gott!
 
 Sweet potatoe casserole... inte direkt min favorit, det var sötpotatis med brunsocker och marshmallows på toppen, lite mycket socker för min del.
 
Turkey stuffing all done!
 
Cranberry jelly
 
 Cranberry relish och den uppskurna kalkonen.
 
 
 

2013-12-03 | 05:27:11

Disney World

Ber om ursäkt för dålig uppdatering men har haft fullt upp den här veckan med lilleman som varit hemma från skolan, thanksgiving och min födelsedag! Men nu äntligen kan jag ägna mig åt bloggen :) 
 
Som en del kanske vet så åkta jag förra helgen till Disney World i Orlando Florida med min värdfamilj. Jag och lilleman flög ner och mötte mina värdföräldrar där på fredags kvällen. Från början var det meningen att vi skulle bo på hotellet där min värdpappa bott i några veckor nu (han har varit nere där och jobbat med Disney på en ny film) och sen åka in till Disney World över lördagen. Men när jag och lilleman kom fram till Orlando så gav de oss en stor överraskning. Vi skulle bo på ett hotell inne i Disney World. 
 
Disney World är indelat i flera olika delar och det vi bodde i heter "Animal Kingdom". Utanför mitt hotellrum var det en savann och bara ca 20 m från min balkong gick det giraffer och zebror och en massa andra djur, helt fantastiskt. 
 
På lördagen åkte vi in till själva Animal Kingdom - parken coh kollade på alla djuren de hade och åt lunch där. Sedan åkte vi till "Magical Kingdom" och det var verkligen magiskt, man kände sig som ett barn igen. Jag tror jag var mer uppspelt än lilleman över att vara där. Vi stannade där tills det blev mörkt och sen åkte vi tillbaka till hotellet. På söndagen träffade vi en av mina värdföräldrars vänner över brunch och sedan flög jag, lilleman och min värdmamma hem till Annapolis. 
 
 
 
 
Mount Everest "mini-version"
 
 Vi åkte på en safari och där fick vi se många djur
 
 
 
 
 
 
Jag och min värdmamma i Magic Kingdom, lileman tog bilden därav den smickrande vinkeln haha
 
 Askungens slott
 
Lycklig tjej som fått två drömmar uppfyllda , fått åka till Disney World och kunde ha på sig Mimmi - öron!!
 
 Slottet på kvällen
 
 Magic Kingdom shopping gata