2013-05-31 | 14:31:00

Hot hot hot!!

Det är så otroligt varmt här i Maryland nu! 30+ under dagen! Jag klagar inte meeen min värdmamma säger att det till och med blir varmare, hur är det möjligt?!

Idag är det fredag och det i sig betyder helg! Underbart! Det har varit en väldigt kort vecka i och med att det var Memorial Day i måndags (en röd dag då nästan alla är lediga från jobb och skola).

Ikväll ska vi tjejer träffas och äta middag hemma hos Megan och imorgon ska jag ut och shoppa inför Jamaica. Jag undrar hur varmt det är där??

Notera att det här är halv nio på morgonen!!


2013-05-25 | 20:14:41

Boston Massachusetts

I torsdags åkte jag tillsammans med min värdmamma och lilleman till Boston, MA. Min värdmamma jobbar ofta i Boston och då brukar jag och min värdpappa vara hemma med lilleman, men eftersom min värdpappa nu är i Atlanta under veckorna så följde jag och lilleman med istället.
 
Vårt plan lyfte vid 07.30 - tiden mot Boston och vi landade en timma senare. Åkte bort till hotellet och sen gick vi ut och åt frukost. Lite senare hade vi lunch på en väldigt fin restaurang (där alla politiker i Boston äter) med vänner och "buisnesspartners" till min värdmamma.
 
På eftermiddagen kom två av mina vänner (Felicia och Madhvi) från kursen i New York, in till Boston, de bor en bit utanför. Vi gick runt ett tag på stan, Madhvi åkte hem och jag och  Felicia åt vi middag. Efter det gick vi tillbaka till mitt hotellrum och sedan åkte Felicia hem. 
 
På fredagen var jag med lilleman några timmar mitt på dagen, sedan åt  vi alla lunch och begav oss efter det till flygplatsen och slutligen hem till Annapolis.
 
Igårkväll var jag bara hemma och organiserade alla mina bilder på datorn, det var intressant. 
 
Mitt hotellrum
 
Madhvi och Felicia
 
På måndag är det en helgdag som heter "Memorial Day". Det är en dag man ägnat åt att minnas alla de amerikanska soldater som dött i krig. I Boston hade de i en park satt upp en flagga per avliden soldat från staten Massachusetts, 33'000 st flaggor.
 
 
 

Från den här balkongen läste man för första gången upp "Declaration of independence" När USA frigjorde sig från Storbritannien.
 
-------- BILDER AV BOSTON ---------
 
 
 
 
 
 
 

2013-05-21 | 12:01:00

Jajamen

Blev en snabb tur till läkaren igårkväll och det var som jag trodde, jag har en öroninflammation och antagligen en bihåleinflammation också. Så nu blir det 10 dagar med antibiotika och sudafed...
 
Hade verkligen hoppats på att inte bli så sjuk här i USA så man måste gå till doktorn, trots att man har försäkring så är det ju ändå stora summor man måste betala, när man är van vid att det är gratis. Bara medicinen kostade $70 för 20 tabletter. Kan inte vänta på att sjukhusräkningen kommer!!
 
Förresten så har det varit så otroligt varmt, fuktigt och kvavt i Maryland de senaste dagarna, det är nästan så det är svårt att andas ute. Och så lovar de åskstormar var och varannan dag men hittills har det bara varit en enda sedan jag kom. 
 
Gammal bild
 
 
 
 

2013-05-21 | 03:08:00

Senaste instagram bilderna

 
 
 1. Min nya väska av Michael Kors.
 2. En bild på mig i fredags
 3. Vi fyra tjejer i Philadelphia
 4. Sofia och jag på Mallis i Oktober, längtar tillbaka
 

Instagram: @emmagrefberg
 

2013-05-20 | 12:42:00

Tjugonde Maj

Den här helgen som passerat har varit både bra och väldigt dålig. Min värdfamilj och jag led en stor förlust i helgen som har slagit oss alla hårt. Så i det avseendet har vi alla tagit det lugnt och inte gjort något extravagant.
 
I fredags kväll gick jag ut på middag med några vänner till restaurangen "Cadillac" som är en klassisk amerikansk restaurang där man kan rida på en sådan där mekanisk tjur. Sedan är inredningen på restaurangen väldigt rolig. Belysningen där inne är dock väldigt dålig och det är i princip omöjligt att få en bild som ger restaurangen rättvisa.
 
Efter middagen åkte vi iväg till bion och såg den nya filmen "The Great Gatsby". Trots att jag hört mycket dåligt om den så gillade jag den väldigt mycket, den är absolut värd att se. 
 
Lördag  morgon och förmiddag spenderade jag med min värdfamilj och sedan träffade jag mina vänner hemma hos Megan och vi beställde mat och kollade på film.
 
I söndags träffade jag några vänner på Starbucks. När vi var där hörde min värdmamma av sig och behövde min hjälp med Lilleman. Så vi fyra tjejer åkte hem till mig och såg en film med Lilleman och efter det åkte vi tillsammans med lilleman och åt middag. Sedan hem till mig och lämnade av lilleman med min värdmamma. Efter det var vi tre tjejer kvar och vi åkte och åt lite frozen yoghurt och sen sa vi hejdå för den här gången. 
 
Och jag är fortfarande sjuk! Blir nog att åka till läkaren snart!!
 En bild från restaurangen Cadillac, som sagt är det omöjligt att få en bra bild!!
 
Starbucks, söndag eftermiddag.
 
Frozen Yoghurt på "Menchies" med Caro och Laureline.
 

2013-05-16 | 23:30:00

Sjuk...igen

Jag har varit sjuk så mycket här nu så jag börjar faktiskt undra om det kan vara så att jag är allergisk mot något! Jag är superförkyld men har ingen feber, hur går det ihop?? Har aldrig någonsin varit allergisk mot pollen eller något liknande meeeeen här finns en ny bakterieflora och nya typer av pollen mitt stackars lilla immunförsvar aldrig stött på förut.

I varje fall så har jag denna gång laddat upp med en rad amerikanska och kanadensiska mediciner så nu ska denna "allergiförkylning" bort!

Har även lite roligare nyheter! På torsdag, en vecka från idag (amerikansk tid) så åker jag, min värdmamma och lilleman till Boston! Vi stannar bara en natt men lika roligt är det tycker jag! Då får jag även träffa mina andra au pair vänner som bor i Boston, de jag träffade på orienteringskursen i New York! Superkul!! 

Nu ska jag ladda mig full med medicin för ännu en natts kamp om sömn. Au revoir!

Medicinerna jag äter/sprayar/upplöser.... Och mamma & mormor var ej oroliga, äter ej all medicin på en och samma gång ;)

2013-05-14 | 04:51:00

Helg i Philadelphia!!!

Den här helgen har varit en av de roligaste sedan jag kom hit till USA och det vaqr det perfeka stället att fira mitt 3-månaders jubileum på!!
 
Fredagkvällen jobbade jag så gjorde ingenting särskilt där. Men den kvällen hade vi en enorm åskstorm över oss, och den var ofantlig, har aldrig sett något liknande förut. När det blixtrade blev hela himlen vit och man bländades verkligen, det kändes som om någon tog kort med en enormt stark blixt. Det är inte som hemma i sverige där man ser en liten strimma av en blixt medan den slår till, det här var (som allt annat i USA) enormt!!
 
Lördagen kom med bättre väder och det var tur det för det var ju den dagen vi åkte till Philly. Vi började med att åka bil från Annapolis in till Baltimore och sedan väl inne i Baltimore skulle vi hitta busshållplatsen till bussen vi skulle ta till Philly. Men självklart skulle busshålplatsen ligga någonstans runt ett enormt köpcentrum och den var otroligt svår att hitta så det slutade med att vi kom fram 3 minuter innan bussen skulle gå, sedan var bussen 15 min sen så stressen var ju helt onödig. 
 
Väl inne i Philadelphia (som är en fantastikst vacker stad full med konst överallt!) blev vi avsläppta mitt inne i stan så vi passade på att gå runt och kollade på lite olika konstverk och åt även en sen lunch/ tidig middag. Efter sisådär 5 timmar åkte vi till vårt hotell och gick in och vilade en stund innan det var dags för nästa rabalder. 
 
Vid 22-tiden tog vi oss in till downtown och gick ut och dansade och hade det trevligt. Vid 02-tiden åkte vi tillbaka till hotellet men gick över till ett diner på andra sidan gatan och åt varsin macka. 
 
På söndagsmorgonen vid 6-tiden väcktes vi av att en  kvinna i ett annat rum bråkade med sin pojkvän och hon skrek som en galen apa! i 1 hel timma!! lyckligtvis somnade vi alla om vid 7 tiden och kunde sova i 2 timmar till innan det var dags att gå ner till frukosten. 
 
Efter allt detta checkade vi ut och åkte iväg till "King of Prussia Mall" som är det näst största köpcentret i USA. Vi var alla trötta och orkade inte gå runt så mycket så vi gick bara till ett få ställen och kikade men ingen köpte något, det får bli nästa gång!! När vi var klara på köpcentret åkte vi in till City center och svängde förbi starbucks innan vi hoppade på bussen hem till Annapolis. 
 
Ursäkta all text men här kommer lite bilder som kompensation. Dock är det inte mina bilder då min kameraladdare har fått ben och sprungit iväg så jag kunde inte ta med mig min kamera utan detta är min vän Laurelines bilder! Merci beaucoup Laureline ma chérie!! 
 

Här är utsikten över Philadelphia, från vårt hotellrum

Här är vi fyra tjejer i en del kallad "Love Park" (Marta, Jag, Caroline och Laureline)
 
En bild av philly där man kan se "grafittin" eller konsten som de hade på många stora väggar inne i staden (för er som inte ser konsten så är det valarna där va)
 
Här gick vi från bussen in mot stan för första gången.
 
Jag, Marta och Caro vid en av alla statyer. Just denna var av en gammal borgmästare av staden.
 
En bild på oss tjejer innan vi gick ut och dansade!
 
 
 

2013-05-09 | 05:43:00

När jag vill ha frisk luft...

" I was home alone with my son one day and i thought both of us needed some fresh air, so we got into the car and drove to the McDonalds' drive-thru"
 

Denna guldklimpen kläckte en kvinna ur sig på radion imorse, tänkte att jag kunde dela med mig av den, då det är en sån där typisk amerikansk kommentar, något som man aldrig skulle höra i Sverige. Det finns så mycket här som man aldrig skulle tänka sig folk göra eller säga hemma.
 
Bland annat fick jag nyligen veta att här får barnen inte gå ut på rasterna i skolan om det regnar ute. Människor här äger knappt regnkläder, det mesta är väl ett paraply eller två. Hemma i Sverige lyder vi ju under regeln "Det finns inget dåligt väder bara dåliga kläder". Skulle man säga samma mening här i USA skulle folka bara skratta. 
 
Nu när man har varit här ett tag blir man ju även blind för många tokigheter som Amerikanarna har för sig, till exempel hur de flesta kör bil och sådana saker men ibland är det några sådana där kommentarer eller något någon gör som bara känns helt knasigt och det är då man inser att man inte är hemma längre. Men men...
 
Nu såhär dagarna innan vi åker till Philadelphia så har jag inte så mycket roligt inplanerat. Imorgon (torsdag) ska jag skjutsa min vän Megan in till Baltimore för hon ska ut och resa igen. Sedan ska jag jobba och kanske träffa någon vän en liten stund. Men mest ska vi planera inför helgen. 
 
 Kände att det blev mycket text så jag slänger in bilden på den här "blomman" (glömmer alltid namnet på den, för det är väl inte en döende maskros, eller?? ).

2013-05-07 | 04:19:36

Ännu en helg

Nu har ännu en helg passerat, tiden går så otroligt fort! 3 månader redan.... Den här helgen åkte tre av oss tjejer (Jag, Marta och Caroline) in till D.C. och åt lunch och kollade på monumenten, Marta hade aldrig varit i D.C. förut så det fanns en massa hon ville se. 
 
Sedan, efter att ha varit vid Lincoln memorial, bestämde vi oss för att åka hem till mig och kolla på filmen "Forrest Gump". En väldigt känd scen ur filmen utspelar sig nämligen vid Lincoln memorial. 
 
Hemma hos mig var det full rulle. Under lördagen var det två andra pojkar som också de var adopterade från samma barnhem i Nepal som Lilleman. De var bästa vänner i Nepal och av ren tur så adopterades hans två bästa vänner också till USA. Den ena bor här i Maryland och den andra bor i New Jersey. Några gånger om året träffas då dessa tre familjer och har det kul tillsammans, denna gång var det i hemma hos oss. 
 
Igår (söndags) hade vi tjejer möte med vår LCC så vi träffades downtown och tog en promenad. Efter det åkte jag, Caro, Laureline och Marta till en restaurang som heter "Annapolis Smokehouse" där se serverar fantastikt rökt kött.
 
Har tyvärr inte så många bilder från helgen då min kameraladdare har fått ben och sprungit iväg och jag har maxat utrymmet på min mobil. Men här är två i alla fall! 
 
Här är en på oss alla tre, Marta, jag och Caro
 
Marta och Caro
 

2013-05-02 | 04:17:30

Ensam hemma

Eller ja.. Nästan. Mina värdföräldrar är borta igen. Min värdpappa är som förut i Atlanta och jobbar och nu är min värdmamma i Boston, hon åkte imorse (1 maj amerikansk tid). Så nu är det jag, Lilleman och hunden hemma. Hunden har ju äntligen kommit tillbaka från sitt 15 dagar långa bootcamp!

Det är inte mycket som står på agendan mer än att jag kanske åker in till D.C på lördag med en vän och så ska vi planera inför nästkommande helg efter denna då vi ska åka upp till Philadelphia och spendera en natt där. Så nu blir det till att spara slantarna så att man kan ha det trevligt där. Nu ska jag upp och sova i gästrummet näst sista gången på ett tag.

Var inne i köpcentret idag med Megan för jag kände mig tvungen att köpa påfyllning av världens bästa ljus och en ny body spray. Aj aj aj.. Men det var inte allt för dyrt 60:- tillsammans.

Natti (eller säger man god morgon nu när klockan är 4 på morgonen i Sverige???)